Recept

Pittige gehaktballetjes met ratatouille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met het ei en het broodkruim. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, kaneel, munt, knoflook en Spaanse peper. Rol er balletjes van die ongeveer zo groot zijn als een pingpongbal en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.

  2. 2

    Zet de balletjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Spoel intussen de aubergine, de courgette en de paprika. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij alle groenten in stukken. Pel en snipper de ui.

  3. 3

    Doe de groenteblokjes en de uisnippers bij de gehaktballetjes en besprenkel met wat olijfolie. Zet nog 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de schaal uit de oven. Doe er de tomatenblokjes bij en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Zet de oven op 160°C en laat nog 20 minuten verder garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige gehaktballetjes met ratatouille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!