Recept

Panna cotta met tomatenwater

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heel bijzonder, zomers voorgerecht.

bereiding
  1. 1

    Maak het tomatenwater. Spoel de tomaten, snij ze in blokjes en pureer ze met de mixer. Hak de blaadjes dragon fijn en de knoflook grof. Meng ze door de tomatenpuree. Span een zeefdoek over een ruime kom en doe daar de tomatenpuree in. Bind het doek bovenaan dicht, hang op en laat 12 uur uitlekken op een koele plek (het liefst in de koelkast). Er komt een doorzichtige vloeistof uit. Bewaar het tomatenwater in de koelkast tot gebruik. Van 1 kg tomaten krijg je ongeveer 700 ml tomatenwater. De rest kun je gebruiken voor bijvoorbeeld de graantjesrisotto.

  2. 2

    Maak de panna cotta. Laat de gelatine weken in koud water. Doe de karnemelk, de room en de kaas in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de kaas gesmolten is.Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Kruid met peper. Meng goed. Laat ietwat afkoelen. Giet de panna cotta in mooie glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Maak de tomatengelei. Week het gelatineblaadje in koud water. Verwarm 200 ml van het tomatenwater en laat het uitgeknepen gelatineblaadje erin oplossen. Giet het mengsel op de opgesteven panna cotta, werk af met gesnipperd basilicum en minitomaatjes, en laat opnieuw minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta met tomatenwater

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!