Recept

Spinaziestoemp met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de waterkers, pluk de blaadjes van de steeltjes. Spoel de spinazie. Blancheer de groenten gedurende 1 minuut. Laat ze schrikken in koud water, laat goed uitlekken en volledig afkoelen.

  2. 2

    Druk de groenten nog eens extra goed uit. Pureer ze in de blender met een scheutje olijfolie, tot een gladde puree.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat wat opdrogen. Pureer ze met de boter en de room.

  4. 4

    Meng de aardappelpuree met het spinaziemengsel. Kruid naar smaak bij. Hou warm op een zacht vuur.

  5. 5

    Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze 6 minuten op hun velkant in hete olie. Draai ze voorzichtig om en laat nog 2 minuten bakken.

  6. 6

    Laat de spekblokjes knapperig bakken zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  7. 7

    Verdeel de stoemp over 4 voorverwarmde borden. Leg er de zalmfilets bij. Werk af met de spekblokjes en de kervelblaadjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziestoemp met zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!