Spinaziestoemp met zalm
bereiding
-
1
Spoel de waterkers, pluk de blaadjes van de steeltjes. Spoel de spinazie. Blancheer de groenten gedurende 1 minuut. Laat ze schrikken in koud water, laat goed uitlekken en volledig afkoelen.
-
2
Druk de groenten nog eens extra goed uit. Pureer ze in de blender met een scheutje olijfolie, tot een gladde puree.
-
3
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat wat opdrogen. Pureer ze met de boter en de room.
-
4
Meng de aardappelpuree met het spinaziemengsel. Kruid naar smaak bij. Hou warm op een zacht vuur.
-
5
Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze 6 minuten op hun velkant in hete olie. Draai ze voorzichtig om en laat nog 2 minuten bakken.
-
6
Laat de spekblokjes knapperig bakken zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
-
7
Verdeel de stoemp over 4 voorverwarmde borden. Leg er de zalmfilets bij. Werk af met de spekblokjes en de kervelblaadjes. Serveer meteen.