Blanquette met varkenshaasje en groenten
bereiding
-
1
Snij het vlees in blokjes. Kruid ze met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter en bak ze aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren. Bestrooi met de bloem. Schep om en laat nog heel even bakken.
-
2
Giet de groentebouillon bij het vlees. Dek af en laat 30 minuten zacht sudderen.
-
3
Schil de wortelen en de raapjes. Snij de groenten in staafjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken. Voeg ze bij het vlees en laat alles nog 10 minuten zacht sudderen onder deksel.
-
4
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit 1 el olijfolie en fruit de sjalotten glazig. Voeg ze samen met de tomaten bij het vlees.
-
5
Giet de room erbij. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen.
-
6
Werk af met peterselie en serveer heet.