Recept

Blanquette met varkenshaasje en groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vandaag geen kalfsblanquette, maar blanquette van varkenshaasje.

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in blokjes. Kruid ze met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter en bak ze aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren. Bestrooi met de bloem. Schep om en laat nog heel even bakken.

  2. 2

    Giet de groentebouillon bij het vlees. Dek af en laat 30 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Schil de wortelen en de raapjes. Snij de groenten in staafjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken. Voeg ze bij het vlees en laat alles nog 10 minuten zacht sudderen onder deksel.

  4. 4

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit 1 el olijfolie en fruit de sjalotten glazig. Voeg ze samen met de tomaten bij het vlees.

  5. 5

    Giet de room erbij. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen.

  6. 6

    Werk af met peterselie en serveer heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blanquette met varkenshaasje en groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!