Recept

Blanquette met varkenshaasje en groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vandaag geen kalfsblanquette, maar blanquette van varkenshaasje.

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in blokjes. Kruid ze met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter en bak ze aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren. Bestrooi met de bloem. Schep om en laat nog heel even bakken.

  2. 2

    Giet de groentebouillon bij het vlees. Dek af en laat 30 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Schil de wortelen en de raapjes. Snij de groenten in staafjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken. Voeg ze bij het vlees en laat alles nog 10 minuten zacht sudderen onder deksel.

  4. 4

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit 1 el olijfolie en fruit de sjalotten glazig. Voeg ze samen met de tomaten bij het vlees.

  5. 5

    Giet de room erbij. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen.

  6. 6

    Werk af met peterselie en serveer heet.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blanquette met varkenshaasje en groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!