Recept

Kokosijs met chocoladefondue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Klop in een kom de slagroom lobbig en voeg de gecondenseerde melk toe. Schep 3 eetlepels van de bovenste laag van de kokosmelk af – als je een blikje lang laat staan vormt zich een dikkere laag bovenop, het lijkt op slagroom en is erg lekker – en voeg de witte rum toe. Meng met de room. Dek het mengsel af met vershoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.

  2. 2

    Draai het kokosmengsel in de ijsmachine tot ijs. Bewaar tot gebruik in de diepvriezer.

  3. 3

    Maak de chocoladefondue. Giet de room in een pannetje en breng aan de kook op middelhoog vuur. Breek de chocolade in stukken. Haal de room van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Roer er desgewenst de amaretto door. Doe het mengsel in een chocoladefonduestelletje.

  4. 4

    Schil de mango, snij in plakken en prik op fonduevorkjes. Haal de mango door het chocolademengsel en serveer met een bol kokosijs. Bestrooi met granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokosijs met chocoladefondue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!