Kokosijs met rum en mango
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kokosijs met rum en mango

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker, fris dessert voor tijdens de zomermaanden. 

bereiding
  1. 1

    Zet een pannetje op een zacht vuur met de geraspte kokos en rooster goudbruin. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Breek twee kokosnoten in tweeën zodat je 4 ‘kommetjes’ krijgt. haal het vruchtvlees uit de derde kokosnoot en snij in stukjes.

  3. 3

    Rasp de schil van de limoen en knijp de limoen verder uit. Meng het sap met de rum en de vanillesuiker. Mix met een klopper tot de room halfzacht is en spatel er voorzichtig het rum-limoenmengsel onder. Schil de mango en snij in fijne blokjes.

  4. 4

    Schep bollen kokosijs in de kokoscoupes. Lepel er wat limoen-rumroom op en werk af met limoenrasp, de stukjes kokos, mango en de geroosterde kokos.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zet een pannetje op een zacht vuur met de geraspte kokos en rooster goudbruin. Laat even afkoelen.

  2. 2

    Breek twee kokosnoten in tweeën zodat je 4 ‘kommetjes’ krijgt. haal het vruchtvlees uit de derde kokosnoot en snij in stukjes.

  3. 3

    Rasp de schil van de limoen en knijp de limoen verder uit. Meng het sap met de rum en de vanillesuiker. Mix met een klopper tot de room halfzacht is en spatel er voorzichtig het rum-limoenmengsel onder. Schil de mango en snij in fijne blokjes.

  4. 4

    Schep bollen kokosijs in de kokoscoupes. Lepel er wat limoen-rumroom op en werk af met limoenrasp, de stukjes kokos, mango en de geroosterde kokos.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.