Recept

Venusschelpen met pistachecrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk feestelijk hapje! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor op 250°C.

  2. 2

    Pel de ui en snipper ze fijn. Spoel en snij de selder in boogjes. Spoel de venusschelpen in ruim water, tot het water helder blijft.

  3. 3

    Stoof de ui en de selder aan in de olijfolie. Doe er de venusschelpen bij. Kruid met peper. Schenk er de wijn bij. Dek af en laat 4 minuten stevig doorkoken.

  4. 4

    Hak de pistaches grof. Meng met het paneermeel en de zachte boter.

  5. 5

    Haal de venusschelpen uit de pan en duw ze helemaal open. Leg ze naast elkaar op een grote ovenplaat. Lepel op elke vrucht wat van de pistachecrumble. Zet ze 3 minuten onder de hete grill en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venusschelpen met pistachecrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!