Recept

Salade met kreeft en asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als je de kreeften liever zelf kookt, doe dat dan van tevoren, zodat ze kunnen afkoelen in hun kookwater. Op die manier blijft het kreeftenvlees mals en sappig.

bereiding
  1. 1

    Maak de kreeftendressing. Stoof de gember, de tomaten en de sjalotten aan met de kreeftenschalen.

  2. 2

    Blus met sojasaus en 100 ml water en laat inkoken tot een derde van het volume. Zeef en laat afkoelen.

  3. 3

    Voeg ten slotte de sherryazijn, de balsamicoazijn en de olijfolie toe. Blijf kloppen zodat er een emulsie ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Voor het slaatje. Halveer de kleine kreeftjes met een vlijmscherp mes en haal het vlees los.

  5. 5

    Verwijder het onderste, houtige gedeelte van de asperges en schil ze dun. Kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Laat ze afkoelen.

  6. 6

    Spoel de sla en zwier de blaadjes droog. Spoel de waterkers en dep hem droog. Spoel de peterselie, dep de blaadjes droog en hak ze fijn.

  7. 7

    Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel er de tomaatjes en de asperges over. Besprenkel de salade met de dressing. Leg er een half kreeftje bij en garneer met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met kreeft en asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!