Recept

Kipspiesjes met honing en maïssalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in 8 reepjes. Maak een sausje van de ketchup, de honing en de worcestersaus. Zet even opzij.

  2. 2

    Prik de kipreepjes op houten spiesjes en kruid het vlees met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de grillplaat met olijfolie en bak hierop de kippenspiesjes 6 à 8 minuten. Draai ze regelmatig om, zodat beide kanten goudbruin worden. Bestrijk ze dan met de ketchupsaus en laat nog 2 minuten verder bakken.

  4. 4

    Spoel en snipper de lente-uien. Gril ondertussen de maïskolven 3 à 4 minuten op de barbecue of grill. Schraap de maïskorrels van de kolven en doe ze in een kom. Meng er de lente-ui en de boter door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit bij de kipspiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipspiesjes met honing en maïssalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Snij de kip in 8 reepjes. Maak een sausje van de ketchup, de honing en de worcestersaus. Zet even opzij.

  2. 2

    Prik de kipreepjes op houten spiesjes en kruid het vlees met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de grillplaat met olijfolie en bak hierop de kippenspiesjes 6 à 8 minuten. Draai ze regelmatig om, zodat beide kanten goudbruin worden. Bestrijk ze dan met de ketchupsaus en laat nog 2 minuten verder bakken.

  4. 4

    Spoel en snipper de lente-uien. Gril ondertussen de maïskolven 3 à 4 minuten op de barbecue of grill. Schraap de maïskorrels van de kolven en doe ze in een kom. Meng er de lente-ui en de boter door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit bij de kipspiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!