Kipspiesjes met honing en maïssalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kipspiesjes met honing en maïssalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in 8 reepjes. Maak een sausje van de ketchup, de honing en de worcestersaus. Zet even opzij.

  2. 2

    Prik de kipreepjes op houten spiesjes en kruid het vlees met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de grillplaat met olijfolie en bak hierop de kippenspiesjes 6 à 8 minuten. Draai ze regelmatig om, zodat beide kanten goudbruin worden. Bestrijk ze dan met de ketchupsaus en laat nog 2 minuten verder bakken.

  4. 4

    Spoel en snipper de lente-uien. Gril ondertussen de maïskolven 3 à 4 minuten op de barbecue of grill. Schraap de maïskorrels van de kolven en doe ze in een kom. Meng er de lente-ui en de boter door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit bij de kipspiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in 8 reepjes. Maak een sausje van de ketchup, de honing en de worcestersaus. Zet even opzij.

  2. 2

    Prik de kipreepjes op houten spiesjes en kruid het vlees met peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk de grillplaat met olijfolie en bak hierop de kippenspiesjes 6 à 8 minuten. Draai ze regelmatig om, zodat beide kanten goudbruin worden. Bestrijk ze dan met de ketchupsaus en laat nog 2 minuten verder bakken.

  4. 4

    Spoel en snipper de lente-uien. Gril ondertussen de maïskolven 3 à 4 minuten op de barbecue of grill. Schraap de maïskorrels van de kolven en doe ze in een kom. Meng er de lente-ui en de boter door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit bij de kipspiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.