• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

In rode wijn gemarineerd rundvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik geen metalen schaal om het vlees in te marineren. Het metaal reageert niet goed op de wijn. Een schaal van porselein, kunststof of glas is beter

bereiding
  1. 1

    Schep de stukjes wortel, selder en ui in een platte, diepe schaal. Voeg er de kruidnagel, de knoflook, de peperbolletjes en de tijm aan toe. Overgiet met de wijn. Leg het vlees in de marinade en schep goed om.

  2. 2

    Dek de schaal af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast. Draai het vlees enkele keren om en laat het 24 uur marineren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de marinade. Dep het droog met keukenpapier en snij het in blokjes. Zeef de marinade en hou apart.

  4. 4

    Bak het spek in een gietijzeren pan goudbruin in wat boter. Schep het uit de pan en laat het even uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Bak de blokjes rundvlees kort aan in het spekvet. Borstel de champignons droog schoon en halveer ze. Doe ze bij het vlees en laat ze even kort meebakken. Blus met de gezeefde marinade.

  6. 6

    Zet het deksel op de pan en schuif die 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bind indien nodig de saus met een beetje maïszetmeel opgelost in een scheutje water. Breng op smaak met peper en zout en werk af met verse peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schep de stukjes wortel, selder en ui in een platte, diepe schaal. Voeg er de kruidnagel, de knoflook, de peperbolletjes en de tijm aan toe. Overgiet met de wijn. Leg het vlees in de marinade en schep goed om.

  2. 2

    Dek de schaal af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast. Draai het vlees enkele keren om en laat het 24 uur marineren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de marinade. Dep het droog met keukenpapier en snij het in blokjes. Zeef de marinade en hou apart.

  4. 4

    Bak het spek in een gietijzeren pan goudbruin in wat boter. Schep het uit de pan en laat het even uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Bak de blokjes rundvlees kort aan in het spekvet. Borstel de champignons droog schoon en halveer ze. Doe ze bij het vlees en laat ze even kort meebakken. Blus met de gezeefde marinade.

  6. 6

    Zet het deksel op de pan en schuif die 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bind indien nodig de saus met een beetje maïszetmeel opgelost in een scheutje water. Breng op smaak met peper en zout en werk af met verse peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.