Varkenshaasje met kruidenvulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met kruidenvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het varkenshaasje overlangs open. Leg er een stuk plasticfolie op en sla het vlees met een plankje plat tot een grote lap.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Pel en snipper de ui. Hak de salieblaadjes fijn. Hak het broodkruim fijn. Smelt de boter in een pan en stoof hierin de ui glazig. Voeg er het broodkruim aan toe en bak krokant. Haal van het vuur en meng de kruiden en het ei erdoor. Lepel het mengsel op het vlees en rol op. Omwikkel met plakjes spek en bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Leg het vlees in een beboterde ovenschaal en bak het 50 à 60 minuten in de oven. Controleer af en toe de kerntemperatuur. Het vlees is gaar als die 70°C bedraagt. Laat het vlees, voor je het in plakken snijdt, 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Maak intussen het aanbaksel in de ovenschaal los met een beetje water en giet door een zeef in een pannetje. Werk de jus met een klontje koude boter op tot een saus en serveer deze bij het vlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het varkenshaasje overlangs open. Leg er een stuk plasticfolie op en sla het vlees met een plankje plat tot een grote lap.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Pel en snipper de ui. Hak de salieblaadjes fijn. Hak het broodkruim fijn. Smelt de boter in een pan en stoof hierin de ui glazig. Voeg er het broodkruim aan toe en bak krokant. Haal van het vuur en meng de kruiden en het ei erdoor. Lepel het mengsel op het vlees en rol op. Omwikkel met plakjes spek en bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Leg het vlees in een beboterde ovenschaal en bak het 50 à 60 minuten in de oven. Controleer af en toe de kerntemperatuur. Het vlees is gaar als die 70°C bedraagt. Laat het vlees, voor je het in plakken snijdt, 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Maak intussen het aanbaksel in de ovenschaal los met een beetje water en giet door een zeef in een pannetje. Werk de jus met een klontje koude boter op tot een saus en serveer deze bij het vlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.