Recept

Karamel-chocolade koekjesrepen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de koekjes. Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa. Mix in een andere kom de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg deze mengeling toe aan de boter. Zet de mixer op een lage snelheid en voeg de melk en het vanille-extract toe. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een halfuur rusten in de koelkast. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol het uit tot 1/2 cm. Bak ze ± 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat volledig afkoelen. Doe de karamelsnoepjes in een kom en smelt ze in de microgolfoven. Smelt telkens 1 minuut en roer dan even. Als alle snoepjes gesmolten zijn, voeg dan wat melk toe en roer goed. Giet dit mengsel over de grote koekjeslaag en laat opnieuw afkoelen. Snij dan in reepjes. Smelt de chocolade in de microgolfoven (telkens 1 minuut en dan roeren). Giet ze over de repen. Laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Karamel-chocolade koekjesrepen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!