Recept

Gegrilde kabeljauw met tomaten-venkelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Pel de knoflook en kneus ‘m. Meng 2 eetlepels olijfolie door de aardappelen, samen met de rozemarijn, kruid met peper en grof zeezout. Doe alles in een braadslede en bak de aardappeltjes krokant en gaar gedurende 30 minuten in de oven. Schud regelmatig, zodat ze mooi kleuren.

  2. 2

    Pers de citroenen uit en meng het sap met 3 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout. Besprenkel hiermee de kabeljauwfilets, maar hou nog wat over. Zet de grillpan op een hoog vuur en gril de filets enkele minuten aan beide kanten.

  3. 3

    Snij de tomaten in partjes, kruid met peper en zout en leg in een grote schaal. Maak de venkel schoon, snij in reepjes en bewaar het groen. Meng er de resterende olijfolie met citroensap door. Verdeel over de tomaten.

  4. 4

    Leg de gegrilde kabeljauw op de salade. Werk af met venkelgroen. Besprenkel met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer met de ovenaardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde kabeljauw met tomaten-venkelsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Pel de knoflook en kneus ‘m. Meng 2 eetlepels olijfolie door de aardappelen, samen met de rozemarijn, kruid met peper en grof zeezout. Doe alles in een braadslede en bak de aardappeltjes krokant en gaar gedurende 30 minuten in de oven. Schud regelmatig, zodat ze mooi kleuren.

  2. 2

    Pers de citroenen uit en meng het sap met 3 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout. Besprenkel hiermee de kabeljauwfilets, maar hou nog wat over. Zet de grillpan op een hoog vuur en gril de filets enkele minuten aan beide kanten.

  3. 3

    Snij de tomaten in partjes, kruid met peper en zout en leg in een grote schaal. Maak de venkel schoon, snij in reepjes en bewaar het groen. Meng er de resterende olijfolie met citroensap door. Verdeel over de tomaten.

  4. 4

    Leg de gegrilde kabeljauw op de salade. Werk af met venkelgroen. Besprenkel met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer met de ovenaardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!