Recept

Linguine alle vongole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook.

  2. 2

    Voeg ook het sap van ½ citroen toe aan het kookwater voor een frisse smaak. Kook daarna de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

  3. 3

    Spoel vervolgens de venusschelpen goed af. Controleer ze en gooi de exemplaren die beschadigd of open zijn meteen weg.

  4. 4

    Verhit de olijfolie in een hoge kookpot en fruit de knoflook en sjalot glazig. Voeg daarna de schelpen en de witte wijn toe, dek de pan af en laat 5 minuten garen op een matig vuur tot alle schelpen open zijn.

  5. 5

    Haal met een schuimspaan de schelpen die dicht bleven uit de pan en gooi ze weg.

  6. 6

    Voeg de linguine toe aan de kookpot en meng die samen met een klontje boter en fijngesneden peterselie onder de schelpen.

  7. 7

    Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine alle vongole

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!