Recept

Italiaanse zeevruchtenpasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pasta met inktvis, vongole en scampi's maak je in 35 minuten! 

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de knoflook en rode ui. Verhit wat olijfolie in een grote kookpot en fruit er de rode ui en knoflook in aan.

  2. 2

    Voeg de gespoelde schelpjes, scampi’s en de inktvis toe. Roerbak tot de inktvis en scampi’s krokant zijn en de schelpjes open zijn. Haal de inktvis, scampi’s en schelpjes uit de kookpot.

  3. 3

    Blus de aanbaksels met de witte wijn en voeg de passata toe. Breng op smaak met 3 eetlepels gesnipperd basilicum, peper en zout. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Roer er de uitgelekte pasta en de inktvis, schelpjes en scampi’s door.

  4. 4

    Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de zeebarbeel lets aan beide kanten krokant. Kruid daarna met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de pasta met de schelpjes, inktvis en scampi’s over de borden en leg op elk bord een gebakken zeebarbeel. Werk af met enkele basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse zeevruchtenpasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!