Recept

Hammetje met spitskool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon tot tegen de kook aan. Laat de hammetjes afgedekt 30 minuten op een heel zacht vuur staan.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in een likje boter. Doe er de wortelen en de spitskool bij. Roerbak kort. Voeg er de aardappelen aan toe. Schenk water bij tot alles net onderstaat. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn.

  3. 3

    Giet de groenten af en pureer ze met 1 eetlepel boter en de peterselie. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.

  4. 4

    Stoom de broccoliroosjes 5 minuten. Dep ze droog met keukenpapier. Haal ze door de bloem, het eiwit en het paneermeel. Frituur ze goudgeel in frituurolie op 175°C.

  5. 5

    Neem de hammetjes uit de pan. Doe het bier bij de bouillon. Laat tot de helft inkoken. Werk de saus op met vlokjes ijskoude boter en kruid ze naar smaak bij.

  6. 6

    Leg de hammetjes op de borden, schep er de puree bij. Schep er wat saus over en werk af met gefrituurde broccoliroosjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hammetje met spitskool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!