Recept

Pyttipanna met gehaktballetjes en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Maak het gehakt aan met het paneermeel en 1 ei. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Rol nootgrote balletjes. Leg ze in een ovenschaal met een nootje boter. Zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water.

  4. 4

    Spoel en snij de selder in boogjes. Blancheer 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.

  5. 5

    Laat de spekblokjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Giet het spekvet weg.

  6. 6

    Bak in dezelfde pan de aardappelblokjes goudbruin in olijfolie. Doe er de selderboogjes en de spekjes bij. Schep om en laat doorwarmen. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Bak 4 spiegeleitjes.

  8. 8

    Verdeel de groenten over de borden. Leg er de balletjes bij samen met een spiegelei. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pyttipanna met gehaktballetjes en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!