Recept

Gehaktballetjes à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke gehaktballetjes met een zoete toets

bereiding
  1. 1

    Kook voor de puree de aardappelen in gezouten water. Snij de gedroogde vijgen in stukjes. Meng het gehakt met het ei, de sjalot, de knoflook en het paneermeel. Maak er balletjes van. Bak de balletjes en de gedroogde vijgen goudbruin in boter en olijfolie, van elk de helft.

  2. 2

    Lepel de Luikse stroop bij de balletjes en blus met de kalfsfond. Laat even inkoken en breng verder op smaak met peper en zout, bind eventueel met sausbinder.

  3. 3

    Snij de peer – met schil – in plakjes. Bak ze in wat boter, strooi er de suiker over en laat karamelliseren.

  4. 4

    Pureer de aardappelen en kruid met nootmuskaat, peper en zout, melk, boter en roer tot een smeuïge puree. Serveer met de balletjes, vijgen en de gekaramelliseerde peer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktballetjes à la Ilse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!