Oveneitje met cantharellen en spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oveneitje met cantharellen en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een simpel voorgerechtje dat het zelfs doet op je feestdiner.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de cantharellen schoon en verdeel ze over 4 vuurvaste ronde potjes.

  2. 2

    Spoel de spinazie, laat de blaadjes even slinken in wat hete boter, knijp goed uit en verdeel ook over de potjes.

  3. 3

    Breek een ei in elk potje, kruid met peper en zout, giet er de room over, kruid nogmaals met een beetje peper en zout en besprenkel met enkele druppels truffelolie. Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij de boterhammen in soldaatjes. Snipper de peterselie, meng ze met de parmezaan. Bak de reepjes brood krokant in de oven en bestrooi ze met het parmezaanmengsel. Serveer de eierpotjes met de krokante soldaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de cantharellen schoon en verdeel ze over 4 vuurvaste ronde potjes.

  2. 2

    Spoel de spinazie, laat de blaadjes even slinken in wat hete boter, knijp goed uit en verdeel ook over de potjes.

  3. 3

    Breek een ei in elk potje, kruid met peper en zout, giet er de room over, kruid nogmaals met een beetje peper en zout en besprenkel met enkele druppels truffelolie. Zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Snij de boterhammen in soldaatjes. Snipper de peterselie, meng ze met de parmezaan. Bak de reepjes brood krokant in de oven en bestrooi ze met het parmezaanmengsel. Serveer de eierpotjes met de krokante soldaatjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.