Quiche met sjalot, peer en kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met sjalot, peer en kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect als lunch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotten fijn. Snij de walnoten in stukken. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Boen de peer, snij ze in 8 en verwijder het klokhuis.

  3. 3

    Stoof de sjalotten 10 minuten in boter. Roer de poedersuiker erdoor tot hij is opgelost. Voeg de peer erbij en roer zachtjes tot het mengsel goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwijder de peer en hou ze apart.

  4. 4

    Rol het bladerdeeg uit over het met bloem bestoven werkvlak. Snij twee randen van 1 cm van het deeg. Schik ze boven elkaar op de rand van het bladerdeegvel. Borstel het losgeklopte ei over het deeg. Verdeel de sjalot over de bodem. Schik de peer en de stukjes walnoot erbovenop. Zet 10 minuten in de diepvriezer.

  5. 5

    Plaats de taart in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Brokkel de kaas over de taart en werk af met wat rozemarijn. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotten fijn. Snij de walnoten in stukken. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Boen de peer, snij ze in 8 en verwijder het klokhuis.

  3. 3

    Stoof de sjalotten 10 minuten in boter. Roer de poedersuiker erdoor tot hij is opgelost. Voeg de peer erbij en roer zachtjes tot het mengsel goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwijder de peer en hou ze apart.

  4. 4

    Rol het bladerdeeg uit over het met bloem bestoven werkvlak. Snij twee randen van 1 cm van het deeg. Schik ze boven elkaar op de rand van het bladerdeegvel. Borstel het losgeklopte ei over het deeg. Verdeel de sjalot over de bodem. Schik de peer en de stukjes walnoot erbovenop. Zet 10 minuten in de diepvriezer.

  5. 5

    Plaats de taart in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Brokkel de kaas over de taart en werk af met wat rozemarijn. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.