Chocoladecupcake met chocoladehart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocoladecupcake met chocoladehart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Passioneel liefdescakeje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de suiker en de boter witromig.Meng de eieren een voor een door de crème.

  2. 2

    Meng de bloem met het cacaopoeder, het bakpoeder en de baksoda.Meng dan met de botercrème en spatel er de stukjes witte chocolade doorheen.

  3. 3

    Zet 12 papieren cupcakevormpjes op een bakplaat. Vul ze voor de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Voor de boterroom: klop de boter, de poedersuiker en de melk tot een luchtige boterroom. Doe er de kleurstof bij en meng goed. Zet even opzij.

  5. 5

    Voor de chocolade hartjes: smelt de chocolade au bain- marie. Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak of decoratiespuit met een kleine opening.Spuit hartjes op bakpapier en laat afkoelen.

  6. 6

    Voor de afwerking: doe de boterroom in een spuitzak met grote gekartelde spuitmond en spuit een grote toef op de cupcake. Werk af met een chocolade hartje en bestrooi met rode suikerparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de suiker en de boter witromig.Meng de eieren een voor een door de crème.

  2. 2

    Meng de bloem met het cacaopoeder, het bakpoeder en de baksoda.Meng dan met de botercrème en spatel er de stukjes witte chocolade doorheen.

  3. 3

    Zet 12 papieren cupcakevormpjes op een bakplaat. Vul ze voor de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Voor de boterroom: klop de boter, de poedersuiker en de melk tot een luchtige boterroom. Doe er de kleurstof bij en meng goed. Zet even opzij.

  5. 5

    Voor de chocolade hartjes: smelt de chocolade au bain- marie. Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak of decoratiespuit met een kleine opening.Spuit hartjes op bakpapier en laat afkoelen.

  6. 6

    Voor de afwerking: doe de boterroom in een spuitzak met grote gekartelde spuitmond en spuit een grote toef op de cupcake. Werk af met een chocolade hartje en bestrooi met rode suikerparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.