Huisgemaakte paté
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Huisgemaakte paté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoals jij hem wil!

bereiding
  1. 1

    Snij het hazenvlees in stukken. Doe ze in een kom met de prei, knoflook, laurier, tijm en wijn. Laat 24 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Hak de varkenslever en het varkensvet fijn in de keukenrobot. Haal het hazenvlees uit de marinade en maal het wat grover.

  3. 3

    Doe al het gemalen vlees in een kom. Meng het met de bloem, het ei, de kruiden, veenbessengelei en hazelnoten. Kneed goed door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe het mengsel in een vuurvaste kom en dek af met plakjes ontbijtspek. Zet 1 uur 15 minuten in de oven, tot de paté een kerntemperatuur bereikt van 68°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. 5

    Snij de paté in plakjes en garneer met rucola. Serveer met geroosterd briochebrood en vijgenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het hazenvlees in stukken. Doe ze in een kom met de prei, knoflook, laurier, tijm en wijn. Laat 24 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Hak de varkenslever en het varkensvet fijn in de keukenrobot. Haal het hazenvlees uit de marinade en maal het wat grover.

  3. 3

    Doe al het gemalen vlees in een kom. Meng het met de bloem, het ei, de kruiden, veenbessengelei en hazelnoten. Kneed goed door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe het mengsel in een vuurvaste kom en dek af met plakjes ontbijtspek. Zet 1 uur 15 minuten in de oven, tot de paté een kerntemperatuur bereikt van 68°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. 5

    Snij de paté in plakjes en garneer met rucola. Serveer met geroosterd briochebrood en vijgenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.