Rode poon met citroenboter en boontjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode poon met citroenboter en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van 1 citroen en meng met 50 g zachte boter. Hak de kruiden fijn en doe ze in een kom. Snij de tweede citroen in acht partjes.

  2. 2

    Beboter een ovenschaal en leg de vis erin. Strooi er de helft van de gehakte kruiden over, kruid met peper en zout en verdeel de citroenboter in vlokjes over de vis. Leg er de partjes citroen bij. Zet 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Blancheer de boontjes en peultjes enkele minuten in gezouten water. Giet af en laat ze schrikken onder koud water. Smelt de rest van de boter en stoof er de boontjes en peultjes in aan, samen met de rest van de verse kruiden.

  4. 4

    Haal de vis uit de oven, serveer met de boontjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van 1 citroen en meng met 50 g zachte boter. Hak de kruiden fijn en doe ze in een kom. Snij de tweede citroen in acht partjes.

  2. 2

    Beboter een ovenschaal en leg de vis erin. Strooi er de helft van de gehakte kruiden over, kruid met peper en zout en verdeel de citroenboter in vlokjes over de vis. Leg er de partjes citroen bij. Zet 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Blancheer de boontjes en peultjes enkele minuten in gezouten water. Giet af en laat ze schrikken onder koud water. Smelt de rest van de boter en stoof er de boontjes en peultjes in aan, samen met de rest van de verse kruiden.

  4. 4

    Haal de vis uit de oven, serveer met de boontjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.