Recept

Linzensoep met limoenroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de linzen onder de koudwaterkraan.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Blus met de bouillon. Roer er de tomatenpuree door.

  3. 3

    Doe de komijnzaadjes in een thee-ei (of een linnen zakje), hang het in de soep en breng aan de kook. Doe er de linzen bij. Dek af en laat 30 minuten koken.

  4. 4

    Boen de limoen goed schoon. Rasp een deel van de schil en pers de vrucht uit. Klop de room lobbig. Meng met het limoensap en de geraspte schil.

  5. 5

    Verwijder het thee-ei en breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel ze over borden of kommetjes en werk af met een toefje limoenroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linzensoep met limoenroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!