Recept

Kip alla cacciatora

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng 2 el olijfolie met de knoflook, de rozemarijn en de geraspte citroenschil, flink wat peper uit de molen en zout. Wrijf er de stukken kip mee in. Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast.

  2. 2

    Braad de kip goudbruin in 4 el olijfolie.

  3. 3

    Roer de tomatenpuree los in de witte wijn en het citroensap. Schenk bij de kip en laat, afgedekt, 30 minuten stoven.

  4. 4

    Doe er de ansjovis, de olijven en de kappertjes bij. Laat nog 5 minuten stoven, of tot de kip goed gaar is.

  5. 5

    Kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie en een takje rozemarijn. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip alla cacciatora
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Meng 2 el olijfolie met de knoflook, de rozemarijn en de geraspte citroenschil, flink wat peper uit de molen en zout. Wrijf er de stukken kip mee in. Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast.

  2. 2

    Braad de kip goudbruin in 4 el olijfolie.

  3. 3

    Roer de tomatenpuree los in de witte wijn en het citroensap. Schenk bij de kip en laat, afgedekt, 30 minuten stoven.

  4. 4

    Doe er de ansjovis, de olijven en de kappertjes bij. Laat nog 5 minuten stoven, of tot de kip goed gaar is.

  5. 5

    Kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie en een takje rozemarijn. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!