Kip met Provençaalse saus en frietjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met Provençaalse saus en frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika’s schoon, snij in stukken. Spoel de aubergine, snij in stukken.

  2. 2

    Stoof de ui en knoflook glazig in een stoofpot met olijfolie. Doe er de paprika en aubergine bij en laat 5 minuten meestoven. Giet er de tomatenblokjes bij. Voeg het laurierblaadje, de oregano en een beetje suiker toe. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin in een pan met boter en laat ze op een zacht vuur 15 à 20 minuten verder garen. Snij ze nadien in plakjes.

  4. 4

    Schep wat saus op de borden en schik er de kipfilet op. Werk af met oregano en serveer met frieten

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika’s schoon, snij in stukken. Spoel de aubergine, snij in stukken.

  2. 2

    Stoof de ui en knoflook glazig in een stoofpot met olijfolie. Doe er de paprika en aubergine bij en laat 5 minuten meestoven. Giet er de tomatenblokjes bij. Voeg het laurierblaadje, de oregano en een beetje suiker toe. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin in een pan met boter en laat ze op een zacht vuur 15 à 20 minuten verder garen. Snij ze nadien in plakjes.

  4. 4

    Schep wat saus op de borden en schik er de kipfilet op. Werk af met oregano en serveer met frieten

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.