Vlaamse karbonaden
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vlaamse karbonaden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een grote Vlaamse klassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de uien en snij in ringen. Spoel de peterselie.

  2. 2

    Verhit de boter in een stoofpan. Laat het vlees aan alle kanten korsten. Schep het vlees uit de pan.

  3. 3

    Bak de uien in het braadvet tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met bloem. Laat nog 1 minuut kleuren en omroeren.

  4. 4

    Voeg het bier toe. Blijf roeren tot het kookt.

  5. 5

    Leg het vlees terug in de pan met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn. Voeg zout en peper toe.

    Leg het deksel op de pan. Laat gedurende 1 uur sudderen.

  6. 6

    Bestrijk de sneetjes brood met mosterd. Leg het brood op de saus. Laat nog 1,5 uur sudderen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de uien en snij in ringen. Spoel de peterselie.

  2. 2

    Verhit de boter in een stoofpan. Laat het vlees aan alle kanten korsten. Schep het vlees uit de pan.

  3. 3

    Bak de uien in het braadvet tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met bloem. Laat nog 1 minuut kleuren en omroeren.

  4. 4

    Voeg het bier toe. Blijf roeren tot het kookt.

  5. 5

    Leg het vlees terug in de pan met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn. Voeg zout en peper toe.

    Leg het deksel op de pan. Laat gedurende 1 uur sudderen.

  6. 6

    Bestrijk de sneetjes brood met mosterd. Leg het brood op de saus. Laat nog 1,5 uur sudderen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.