Recept

Karamelcroissants

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in 60 ml lauw water en de melk. Meng in een keukenrobot (met kneedhaken) de bloem met de gesmolten boter, de suiker, zout en de eieren en doe er het gistmengsel bij. Laat afgedekt 45 minuten (tot het deeg verdubbeld is in volume) rijzen op een tochtvrije, warme plek.

  2. 2

    Roer ondertussen de kandijsuiker met de kaneel en zachte boter tot een pasta. Zet aan de kant. Beboter een pan of ronde ovenschaal. Bestuif met wat bloem.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot één grote, rechthoekige lap. Verdeel de vulling over de deeglap en snij ‘m in 12 driehoeken (vertrek daarvoor van 6 vierkanten die je daarna diagonaal doorsnijdt). Rol elke driehoek op en leg in de beboterde pan. Laat 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Bak de croissants 25 minuten in de oven. Controleer geregeld of ze niet verbranden. Dek zo nodig af met aluminiumfolie. Laat afkoelen. Werk af met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Karamelcroissants

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!