Recept

Lamsnavarin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de uien, sjalotten en knoflook. Snipper de uien fijn, snij de sjalotten in partjes en pers de knoflook. Spoel de tomaten, ontpit ze en snij ze in grove stukken. Spoel de raapjes en de aardappelen en halveer ze. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Spoel de selder en snij ‘m grof.

  2. 2

    Snij het vlees in grove stukken. Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom bruin, kruid met peper en zout. Giet het vet weg en hou het vlees apart.

  3. 3

    Verhit de maïsolie in een grote pan en fruit er de ui in. Voeg de knoflook en suiker toe. Laat lichtjes karamelliseren en bestrooi met de bloem.

  4. 4

    Voeg de kalfsfond en de wijn toe aan de pan. Maak een kruidentuiltje van de tijm, laurier, peterseliestengels en rozemarijn en doe het erbij. Doe het vlees bij in de pan, breng aan de kook en laat 45 minuten sudderen.

  5. 5

    Voeg de wortelen, raapjes, sjalot, tomaten, aardappelen en selder toe. Breng alles aan de kook, voeg eventueel extra water toe. Laat 25 minuten koken.

  6. 6

    Neem het kruidentuiltje uit de pan en laat nog 5 minuten nagaren. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsnavarin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!