Recept

Lamsnavarin volgens Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snijd het vlees in niet te kleine stukken. Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom bruin. Kruid met peper en zout. Fruit hierin de fijngesneden ui. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe. Laat licht karamelliseren en bestrooi met de bloem. Voeg al roerend geleidelijk de kalfsfond toe en de wijn. Maak een kruidentuiltje van de tijm, laurier, peterselie en rozemarijn en voeg dit toe. Voeg het vlees toe, breng aan de kook en laat 45 minuten sudderen.

  2. 2

    Schil en kook de aardappelen in gezouten water. Schraap de worteltjes, snijd ze in grove stukken en voeg ze toe. Maak de raapjes schoon, snijd ze in blokjes en doe deze ook in de stoofpot. Snijd de sjalotjes in vieren en voeg ze samen met de selder toe. Breng alles aan de kook. Voeg eventueel extra water toe. Laat 25 minuten koken.

  3. 3

    Voeg de aardappelen toe. Neem het kruidentuiltje uit de pan. Breng nog op smaak met zout en peper en breng opnieuw aan de kook. Laat nog eens 5 minuten garen. De lamsnavarin smaakt het best als je hem de dag ervoor klaarmaakt!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsnavarin volgens Ilse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!