Recept

Pompoentaart met kaneelroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met de suiker in een kom. Snij de boter in blokjes, voeg met de eidooier en het ei toe aan het deeg en kneed tot een kruimelig geheel. Verpak het in folie en leg het een half uur in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg dun uit op een bebloemd werkblad. Beboter de taartvorm en leg het deeg erin. Doorprik het met een vork en leg er een vel bakpapier in, vul met bakerwten en bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taartbodem afkoelen op een rooster en verlaag de oventemperatuur naar 175°C.

  3. 3

    Meng de eieren met de pompoenpuree en voeg de rietsuiker, room, kaneel en gehakte walnoten toe. Vul de taartvorm met de pompoencrème en schuif 30 à 40 minuten in de oven. De vulling mag wat vloeibaar zijn als je met de vorm schudt. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Bestrooi de taart met griessuiker, brand ze met een gasbrander of zet ze nog kort onder de grill.

  5. 5

    Klop de slagroom met de suiker, de kaneel en de likeur. Bestrooi de taart met een notenmix naar keuze, bloemsuiker en serveer met de kaneelroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoentaart met kaneelroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!