Recept

Pompoentaart met speculaascrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoen en speculaas zijn een perfecte match! Probeer het uit met deze taart.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in blokjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Meng in een kom de bruine suiker met de specerijen. Strooi de helft over de pompoen en beleg met stukjes boter. Gaar 35 minuten in de oven tot de blokjes zacht zijn.

  2. 2

    Maak intussen de banketbakkersroom. Klop de eidooiers met de suiker op tot een luchtige massa. Voeg het puddingpoeder toe met wat melk en meng goed. Breng intussen de rest van de melk aan de kook. Voeg een beetje warme melk toe aan het eimengsel, giet het eimengsel dan volledig bij de warme melk en meng goed. Laat dit goed inkoken en blijf roeren met een klopper. Na zo'n 5 minuten ontstaat er een dikke pap. Giet de pap in een koude kom en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen.

  3. 3

    Mix 10 speculaasjes tot een fijne crumble. Mix de geroosterde pompoen met de andere helft van het suiker-specerijenmengsel in de blender. Voeg de speculaascrumble toe en mix weer. Meng tot slot de banketbakkersroom door het pompoen-speculaasmengsel en mix opnieuw.

  4. 4

    Leg het kruimeldeeg in een taartvorm van 26 cm diameter. Verwijder het overtollige deeg langs de randen van de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Stort de vulling over het kruimeldeeg.

  5. 5

    Bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven. De vulling moet stevig zijn. Verkruimel de rest van de koekjes en strooi samen met de pompoenpitten over de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoentaart met speculaascrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!