Recept

Risotto met kip en Parmezaanse kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in blokjes. Smelt in een pan met dikke bodem wat boter en bak hierin de blokjes kipfilet gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou apart. Pel en snipper de ui en schraap de wortelen. Snij ze in kleine blokjes.

  2. 2

    Fruit in dezelfde pan de ui en wortel 5 minuten in olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer 1 minuut tot de korrels glanzen. Giet de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.

  3. 3

    Voeg er een pollepel warme bouillon aan toe en blijf roeren tot de bouillon volledig opgenomen is door de rijst. Doe er na 5 minuten de blokjes kip bij. Doe er weer een pollepel bouillon bij, roer en laat het vocht volledig opnemen door de rijst. Herhaal tot alle bouillon op is. Proef of de risotto gaar is, voeg er, indien nodig, nog wat extra bouillon aan toe tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur.

  4. 4

    Roer een flinke klont boter en de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Zet het deksel op de pan en laat de risotto nog 5 minuten rusten. Verdeel over 4 borden en bestrooi met parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met kip en Parmezaanse kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!