Snoekbaarsfilet met riesling-risotto
bereiding
-
1
Verdeel de snoekbaarsfilet in 8 stukken. Snij even met een scherp mes in de velkant.
Snipper het uitje en de knoflook fijn.
Snij de limoen in dunne schijfjes.
Hak de peterselie.
Rasp de parmezaan.
-
2
Stoof de ui en de knoflook in 20 g boter. Voeg de risottorijst toe en roer tot alle rijstkorrels glazig zijn. Blus met 1 dl van de riesling en roer tot al het vocht opgenomen is.
Zet het vuur zachter.
-
3
Meng de groentebouillon met 2,5 dl riesling en roer beetje bij beetje door de risotto. Roer tot al het vocht opgenomen is.
Dat duurt ± 20 minuten.
-
4
Meng er de gehakte peterselie en de geraspte parmezaan door. Kruid met peper en zout.
-
5
Bak de limoenschijfjes 1 minuut in hete olie. Haal ze uit de pan en hou ze apart.
-
6
Haal de stukken vis even door wat bloem en bak 4 minuten op de velkant. Keer de filets, doe er de salieblaadjes bij en bak nog 2 minuten aan de andere kant.
Serveer de vis met de risotto en werk af met de gebakken limoen en salie.
Voorbereiding