Recept

Snoekbaarsfilet met riesling-risotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerecht om met veel smaak te verorberen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verdeel de snoekbaarsfilet in 8 stukken. Snij even met een scherp mes in de velkant.

    Snipper het uitje en de knoflook fijn.

    Snij de limoen in dunne schijfjes.

    Hak de peterselie.

    Rasp de parmezaan.

  2. 2

    Stoof de ui en de knoflook in 20 g boter. Voeg de risottorijst toe en roer tot alle rijstkorrels glazig zijn. Blus met 1 dl van de riesling en roer tot al het vocht opgenomen is.

    Zet het vuur zachter.

  3. 3

    Meng de groentebouillon met 2,5 dl riesling en roer beetje bij beetje door de risotto. Roer tot al het vocht opgenomen is.

    Dat duurt ± 20 minuten.

  4. 4

    Meng er de gehakte peterselie en de geraspte parmezaan door. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak de limoenschijfjes 1 minuut in hete olie. Haal ze uit de pan en hou ze apart.

  6. 6

    Haal de stukken vis even door wat bloem en bak 4 minuten op de velkant. Keer de filets, doe er de salieblaadjes bij en bak nog 2 minuten aan de andere kant.

    Serveer de vis met de risotto en werk af met de gebakken limoen en salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snoekbaarsfilet met riesling-risotto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!