Recept

Op vel gebakken zeebaars met risotto en citrussaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de visbouillon. Pel en snipper de sjalotten. Fruit de helft aan in olijfolie, maar laat niet kleuren. Voeg de risottorijst toe en stoof glazig. Blus met 100 ml van de witte wijn. Laat de wijn verdampen en voeg een pollepel van de visbouillon toe. Roer regelmatig om. Voeg als het vocht is opgenomen opnieuw een lepel van de visbouillon toe. Ga zo verder tot de rijst gaar is. Rasp er naar smaak parmezaan bij.

  2. 2

    Stoof in een steelpannetje de rest van de sjalot aan in olijfolie. Blus met de rest van de witte wijn, voeg de tijm en de laurier in hun geheel toe en laat de saus tot 1/3 inkoken. Haal de kruiden uit de saus. Laat de saus nu niet meer koken. Pers de limoen en de pompelmoes uit en doe bij de saus. Voeg al roerend de koude boter in klontjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de spinazie en laat uitlekken. Stoof aan in een pan met een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Maak in elke zeebaarsfilet enkele inkepingen aan de velkant en kruid met peper en zout. Bak de vis in een pan met olijfolie en boter eerst 4 minuten op de velkant en dan nog 2 minuten aan de andere kant.

  5. 5

    Schep wat van de risotto en de spinazie op een bord. Leg het stukje vis erop en werk af met de saus en wat limoenzeste.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!