Recept

Jambalaya

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rijstschotel met scampi's en chorizo

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak alle groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika’s in stukjes. Snij de selder in boogjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij de lente-uitjes in schuine ringen. Pel en hak de knoflook. Pel de scampi’s. Snij ze op de rugzijde van kop tot staart open en verwijder het darmkanaal.

  2. 2

    Verwarm de olie in een diep braadpan op een matig hoog vuur. Bak de plakjes chorizo kort aan beide kanten. Zet ze even aan de kant. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Roerbak in dezelfde pan de ui, de paprika’s, de selder en de knoflook 5 minuten.

  4. 4

    Doe er de tomaten, de rijst en 3 kopjes water bij. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat op laag vuur sudderen, tot bijna al het water opgeslorpt is.

  5. 5

    Doe er de scampi’s bij en laat ze zacht mee garen. Werk af met de chorizo en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Jambalaya

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!