Kippenbouten met chorizo
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippenbouten met chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook voor de kids

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen 5 minuten in de schil, in gezouten water. Snij ze in kwartjes. Pel de teentjes knoflook en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken. Snij de chorizo in plakjes. Boen de citroen schoon met heet water en snij in plakjes. Hak de bieslook. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Kruid de kippenbouten met peper, zout en paprikapoeder. Braad ze rondom aan in 2 el olijfolie. Leg ze in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de plakjes chorizo en knoflookteentjes kort aan. Doe ze bij de kip, samen met de aardappelen en de citroen. Zet 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Bestrooi het gerecht met gehakte bieslook en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen 5 minuten in de schil, in gezouten water. Snij ze in kwartjes. Pel de teentjes knoflook en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken. Snij de chorizo in plakjes. Boen de citroen schoon met heet water en snij in plakjes. Hak de bieslook. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Kruid de kippenbouten met peper, zout en paprikapoeder. Braad ze rondom aan in 2 el olijfolie. Leg ze in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de plakjes chorizo en knoflookteentjes kort aan. Doe ze bij de kip, samen met de aardappelen en de citroen. Zet 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Bestrooi het gerecht met gehakte bieslook en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.