Chipolata in een spekjasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chipolata in een spekjasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect voor je kinderen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°. Snij de vijgen in stukjes.

  2. 2

    Bak de chipolata’s aan in de olijfolie. Wikkel ze elk in 2 plakjes spek. Kruid met peper en zout. Bak ze nog 3 minuten in dezelfde pan, of tot het spek knapperig is.

  3. 3

    Prik de worstjes op spiesjes en leg ze in een ovenschaal. Zet ze 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Doe de vijgen met de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot de suiker gesmolten is en lichtjes karameliseert. Blus met het water en laat 1 minuut inkoken.

  5. 5

    Pureer de vijgenconfituur met de staafmixer. Lepel hem over de spiesjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°. Snij de vijgen in stukjes.

  2. 2

    Bak de chipolata’s aan in de olijfolie. Wikkel ze elk in 2 plakjes spek. Kruid met peper en zout. Bak ze nog 3 minuten in dezelfde pan, of tot het spek knapperig is.

  3. 3

    Prik de worstjes op spiesjes en leg ze in een ovenschaal. Zet ze 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Doe de vijgen met de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot de suiker gesmolten is en lichtjes karameliseert. Blus met het water en laat 1 minuut inkoken.

  5. 5

    Pureer de vijgenconfituur met de staafmixer. Lepel hem over de spiesjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.