Chipolata in een spekjasje
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 180°. Snij de vijgen in stukjes. 
- 
                        2 Bak de chipolata’s aan in de olijfolie. Wikkel ze elk in 2 plakjes spek. Kruid met peper en zout. Bak ze nog 3 minuten in dezelfde pan, of tot het spek knapperig is. 
- 
                        3 Prik de worstjes op spiesjes en leg ze in een ovenschaal. Zet ze 10 minuten in de oven. 
- 
                        4 Doe de vijgen met de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot de suiker gesmolten is en lichtjes karameliseert. Blus met het water en laat 1 minuut inkoken. 
- 
                        5 Pureer de vijgenconfituur met de staafmixer. Lepel hem over de spiesjes. Serveer meteen. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                