Recept

Panna cotta van blauwe kaas met vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk vooraf te maken én heel bijzonder. Wordt dit de hit van jouw kerstmenu?

bereiding
  1. 1

    Snij voor de vijgencompote de verse en gedroogde vijgen in stukjes (verwijder de harde steeltjes). Breng samen met de port aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 30 minuten inkoken tot compote.

  2. 2

    Maak nu de panna cotta. Verwarm de melk met de room. Week de gelatine in koud water. Snij de blauwe kaas in stukjes en smelt ‘m in de warme vloeistof, laat even goed doorwarmen. Kruid met peper. Zet het vuur uit en doe er de uitgeknepen gelatine bij. Mix en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. 3

    Doe een laagje van de vijgencompote in mooie glaasjes. Lepel er voorzichtig de panna cotta op en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Haal met een uitsteekvormpje kleine sterretjes uit het briochebrood. Klop de eieren los met de melk. Wentel de briochesterren eerst in het eimengsel en bak krokant in hete boter. Bestrooi met kandijsuiker en laat even karamelliseren.

  5. 5

    Warm de port op met de balsamicoazijn en 1 koffielepel kandijsuiker, laat inkoken tot het stroperig wordt. Snij de verse vijgen in plakjes.

  6. 6

    Leg een stukje verse vijg en een brioche-ster op elk glaasje. Druppel wat balsamicosaus over de panna cotta en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta van blauwe kaas met vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!