Recept

Panna cotta-bloemen met passievrucht

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze panna cotta is een heerlijk feestelijk dessert dat je helemaal van tevoren klaar kunt maken. Tip: als je de vormpjes eerst spoelt, komt de panna cotta er makkelijker uit.

bereiding
 1. 1

  Verwarm op een zacht vuur de kokosmelk samen met de room en de suiker. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Voeg het merg samen met het stokje toe aan de kokosmelk. Zet het vuur uit zodra het mengsel kookt.

 2. 2

  Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Haal het vanillestokje uit de kokosmelk. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de kokosmelk.

 3. 3

  Spoel de vormpjes om met koud water en laat ze kort uitlekken. Giet het roommengsel in de vormpjes en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Laat ze daarna 4 uur opstijven in de koelkast.

 4. 4

  Halveer de passievruchten en lepel er het sap en de pitjes uit. Zet de vormpjes 20 seconden in heet water. Stort de panna cotta-bloemen daarna voorzichtig uit op de borden. Verdeel het vruchtvlees van de passievruchten over de bloemen en werk ze af met chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta-bloemen met passievrucht

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!