Hete bliksem met merguez
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hete bliksem met merguez

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  3. 3

    Schil de appels en snij ze in partjes. Bak ze 1 minuut in een beetje boter. Bestrooi met de suiker. Laat nog eventjes verder bakken tot ze zacht zijn, zonder uit elkaar te vallen.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en laat ze opdrogen. Pureer ze met de melk en het ei. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Prik de worsten in. Bak ze 3 minuten in een pan met antiaanbaklaag.

  6. 6

    Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal. Leg er de appelpartjes op met daarbovenop de worstjes. Dek af met de rest van de puree.

  7. 7

    Beleg met vlokjes boter. Zet 25 minuten in de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  3. 3

    Schil de appels en snij ze in partjes. Bak ze 1 minuut in een beetje boter. Bestrooi met de suiker. Laat nog eventjes verder bakken tot ze zacht zijn, zonder uit elkaar te vallen.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en laat ze opdrogen. Pureer ze met de melk en het ei. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Prik de worsten in. Bak ze 3 minuten in een pan met antiaanbaklaag.

  6. 6

    Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal. Leg er de appelpartjes op met daarbovenop de worstjes. Dek af met de rest van de puree.

  7. 7

    Beleg met vlokjes boter. Zet 25 minuten in de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.