Recept

Macarons met rozenbloesem

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 170°C. Teken cirkels van 4 cm op een vel bakpapier en leg op een bakplaat.

  2. 2

    Doe poedersuiker en amandelpoeder in een kom en meng 30 sec. Klop de eiwitten op. Voeg zodra ze schuimig worden kristalsuiker toe en blijf nog 10 min. kloppen; de meringue moet wit zijn. Voeg het amandel-poedersuikermengsel toe en schep alles door elkaar tot een soepel en homogeen beslag.

  3. 3

    Vul een spuitzak met het beslag en spuit afgeplatte bolletjes op de bakplaat. Tik tegen de bakplaat zodat de macarons egaal worden.

  4. 4

    Zet ze 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven, en draai de bakplaat halverwege de gaartijd. Laat na het bakken de helften ong. 1 u afkoelen en druk daarbij met een vinger zachtjes in de bodem.

  5. 5

    Maak de vulling: doe de eieren, dooier en kristalsuiker in een kom. Klop au bain-marie tot een luchtig mengsel. Neem de kom van de pan zodra het mengsel goed warm is. Voeg de zachte boter toe en ga door met kloppen tot er een gladde romige crème ontstaat. Voeg het rozenwater en de rozensiroop toe. Vul de afgekoelde macaronhelften met het mengsel en druk ze op elkaar.

  6. 6

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macarons met rozenbloesem

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!