Maïssoep met chorizo-olie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Maïssoep met chorizo-olie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige soep voor ’n pittige avond

bereiding
  1. 1

    Fruit de ui en de knoflook glazig in een pot met olijfolie. Verwijder de buitenste bladeren en het ‘hooi’ van de maïskolven. Snij de maïs van de kolven: zet ze rechtop voor je op een snijplank, snij van boven naar beneden en ga zo volledig rond. Voeg de maïs toe aan de pot en overgiet met de groentebouillon. Breng op smaak met het komijnpoeder, peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen. Snij intussen de chorizo in plakjes en bak die op een laag vuurtje, zodat alle olie vrijkomt. Hou de olie apart. Mix de soep en werk ze af met de chorizo-olie, de koriander, de Spaanse peper en de jalapeño.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Fruit de ui en de knoflook glazig in een pot met olijfolie. Verwijder de buitenste bladeren en het ‘hooi’ van de maïskolven. Snij de maïs van de kolven: zet ze rechtop voor je op een snijplank, snij van boven naar beneden en ga zo volledig rond. Voeg de maïs toe aan de pot en overgiet met de groentebouillon. Breng op smaak met het komijnpoeder, peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen. Snij intussen de chorizo in plakjes en bak die op een laag vuurtje, zodat alle olie vrijkomt. Hou de olie apart. Mix de soep en werk ze af met de chorizo-olie, de koriander, de Spaanse peper en de jalapeño.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.