Recept

Lamsstoofpotje met zoete-aardappelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bak de lam in kleine porties mooi bruin aan in olijfolie.

  2. 2

    Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Als al het vlees gebakken is, doe je het terug in de pot.

  4. 4

    Voeg de uien en knoflook toe en roer.

  5. 5

    Breng op smaak met komijn, kaneel en cayenne.

  6. 6

    Bestrooi met de bloem en roer.

  7. 7

    Laat even aanbakken.

  8. 8

    Overgiet met de wijn en laat die bijna volledig wegkoken.

  9. 9

    Voeg de bouillon, selder en wortels toe en laat zacht sudderen tot het vlees zacht is (± 2 uur).

  10. 10

    Neem het deksel eraf en laat de saus nog even inkoken.

  11. 11

    Kook de aardappels gaar in gezouten water en giet af.

  12. 12

    Pureer met wat melk en boter.

  13. 13

    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  14. 14

    Verdeel het stoofpotje over taartvormpjes.

  15. 15

    Doe de puree in een spuitzak en spuit toefjes op het vlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsstoofpotje met zoete-aardappelpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!