Recept

Lamb Rogan Josh

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit heerlijke lamsstoofpotje is een traditioneel gerecht uit Kasjmir. Het wordt vaak gemaakt met geit in plaats van lamsvlees, omdat dat goedkoper is. 

bereiding
  1. 1

    Maak de kruidenmarinade. Haal de steeltjes van de korianderblaadjes en snij ze fijn samen met de rode chilipeper. Meng met de specerijen en het zout en roer er dan de tomatenpuree door.

  2. 2

    Verwarm de kokosolie. Bak er de kaneelstok, de kardemompeultjes, de laurierblaadjes en de kruidnagels enkele minuten in.

  3. 3

    Pel de ui en snij ‘m grof. Snij het lamsvlees in hapklare stukken en doe samen met de ui in de pan. Schroei het lamsvlees dicht. Pel en snipper de knoflook, schil en rasp de gember. Doe de knoflook en gember bij het vlees en bak 2 minuten mee. Lepel er de kruidenpasta bij en bak even samen.

  4. 4

    Giet er 400 ml water bij, zet het deksel op de pot en laat zo’n 40 à 50 minuten sudderen op een zacht vuur, tot het het vlees zacht en gaar is.

  5. 5

    Lepel de Griekse yoghurt erbij en laat nog zo’n 10 minuten sudderen. Werk af met verse korianderblaadjes en grofgehakte pindanoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamb Rogan Josh

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!