Gemarineerde lamsspiesjes met geroosterde aubergines
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gemarineerde lamsspiesjes met geroosterde aubergines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Pel en pers de knof- look. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Snij het lamsvlees in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. 

  2. 2

    Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt en het citroensap door elkaar. Voeg de gehakte kruiden toe, breng op smaak met peper en zout en mix mooi glad. Zet koel weg. 

  3. 3

    Spoel de aubergine en snij ze in plakjes van 1 1⁄2 cm. Kruid met 1⁄2 kl zout en flink wat verse zwarte peper. Giet er de olijfolie bij en meng goed. Leg de plakjes aubergine op aluminiumfolie op het rooster van de bar- becue en gril ze in 20 minuten goudbruin en goed gaar. Neem ze van de grill en
    laat afkoelen.

  4. 4

    Pel de rode uien en snij ze in partjes. Rijg de stukjes lamsvlees en partjes ui afwisselend aan de metalen satépennen. Gril de lamsspiesjes 15 min. en serveer ze met de aubergines, wat vers basilicum, enkele plukjes dille en de frisse dressing. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Pel en pers de knof- look. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Snij het lamsvlees in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. 

  2. 2

    Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt en het citroensap door elkaar. Voeg de gehakte kruiden toe, breng op smaak met peper en zout en mix mooi glad. Zet koel weg. 

  3. 3

    Spoel de aubergine en snij ze in plakjes van 1 1⁄2 cm. Kruid met 1⁄2 kl zout en flink wat verse zwarte peper. Giet er de olijfolie bij en meng goed. Leg de plakjes aubergine op aluminiumfolie op het rooster van de bar- becue en gril ze in 20 minuten goudbruin en goed gaar. Neem ze van de grill en
    laat afkoelen.

  4. 4

    Pel de rode uien en snij ze in partjes. Rijg de stukjes lamsvlees en partjes ui afwisselend aan de metalen satépennen. Gril de lamsspiesjes 15 min. en serveer ze met de aubergines, wat vers basilicum, enkele plukjes dille en de frisse dressing. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.