Recept

Quinoaburgers in koolbladeren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de koolbladeren, snij er de dikke middennerf uit en blancheer de bladeren 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder koud water, laat uitlekken en zet opzij. 

  2. 2

    Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof ze glazig in een beetje olijfolie. Meng de quinoa met de eieren, gestoofde ui en knoflook, bieslook, parmezaan en panko. Kruid met peper en zout. Maak van het mengsel 8 platte burgers. 

  3. 3

    Verhit 2 el olijfolie in een antiaanbakpan en bak de quinoaburgers 3 à 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Wikkel elke burger in een koolblad, steek vast met een cocktailprikker, kwast de koolpakketjes in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. 

  4. 4

    Leg de quinoaburgers, met het rooster op de hoogste stand, aan de rand van de bar- becue en laat ze 15 minuten (onder deksel) of 25 minuten (zonder deksel) roosteren. Verleg ze af en toe zodat de koolbladeren egaal kleuren en keer ze halverwege de baktijd één keer om. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!