Recept

Gehaktballetjes met taboulé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zomers gerechtje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper sjalot en knoflook. Fruit de snippers glazig. 

  2. 2

    Snipper het chilipepertje, zonder de zaadjes. Meng het gehakt met de gefruite snippers. Voeg de kruiden, het pepertje en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout. Voeg ei, yoghurt en bloem toe en meng. 

  3. 3

    Maak balletjes van het gehakt. Bak ze eerst goudbruin in de pan en zet ze dan nog 10 minuten in de oven. 

  4. 4

    Schenk kokend water over de couscous tot een centimeter boven de graantjes. Laat wellen en maak los met een vork. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij ook de paprika en de komkommer in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Meng alle groenten met de gehakte kruiden en de granaatappelzaadjes. Meng ze met de couscous. 

  5. 5

    Maak de tabouleh aan met de olijfolie en het citroensap en kruid met peper en zout. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktballetjes met taboulé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!