Recept

Pasta carbonara met bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de bloemkool schoon en verdeel in roos- jes. Rist de tijm. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.

  2. 2

    Blancheer de bloemkool- roosjes beetgaar in gezou- ten water. Fruit de knof- look en de ui in wat olijfolie. Voeg de bloem- koolroosjes en de pancetta toe. Kruid met nootmus- kaat, peper en zout, en laat kort meebakken.

  3. 3

    Klop de eieren los in een kom en meng er de helft van de kaas en de tijm door.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en hou wat van het kook- vocht apart.

  5. 5

    Doe de pasta bij de bloemkool en schenk er de eieren bij. Meng goed, voeg eventueel wat kookvocht toe.
    Bestrooi met de rest van de kaas. Werk af met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta carbonara met bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!