Recept

Mexicaanse steak met guacamole en bonenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de steaks er 1 à 2 uur in rusten. (1 teentje knoflook 1⁄2 kl paprikapoeder 1⁄2 kl komijnzaad 1⁄2 kl gedroog- de oregano 1⁄2 kl limoensap 1 el olijfolie peper en zou)

  2. 2

    Meng de lente-ui met de tomaat, de blaadjes van de koriander, de goed gespoel- de boontjes en de spinazie.

  3. 3

    Meng de ingrediënten voor de dressing en be- sprenkel de salade ermee. Plet de avocado’s met de knoflook en kruid met citroensap, peper en zout.(1⁄2 kl chipotlepasta 1 1⁄2 el appelazijn 120 ml olijfolie)

  4. 4

    Bak de steaks op een zeer hoog vuur in een hete pan of grillplaat kort gaar. Haal ze van het vuur en laat ze nog even rusten onder alu- miniumfolie. Snij de steaks in dunne reepjes.

  5. 5

    Warm de tortilla’s op en leg er 2 in een kommetje. Beleg royaal met de salade en de gebakken steak. Serveer met de guacamole.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mexicaanse steak met guacamole en bonenslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!